VALPAR
 

Kennel Maxfields åttonde kull, född 2009-03-22.
Mamma är Maxfield Evita My Flowering Hyacinth och pappa är Maxfield Dante.
Det är 2 pojkar och 1 tjej, alla leverbruna.


valparna 5 veckor


Irma hoppar in i valphagen

Maxfield Gloria


8 veckor


7 veckor

Maxfield Gustav


8 veckor


7 veckor


4 veckor

Maxfield Game Boy


8 veckor


7 veckor


4 veckor


Irma mrd sina valpar ett par dagar gamla

Dante är en trevlig och glad field spaniel som är mjuk och fin till sättet. Han är en härlig familjehund. Han har ett CERT på utställning och är enbart utställd vid ett par tillfällen. Dante har UA ögon och B höfter. Hans båda syskon har också godkända höfter och hans föräldrar har A höfter. 

Irma är en stor personlighet som älskar att sitta nära i soffan och som "pratar" med många miner och ljud. Irma brukar kolla läget innan hon väljer om hon vill hälsa på en främling – så som många fieldar gör. Irma trivs och är trygg i de flesta miljöer. Hon har provat på agility och viltspår och när tid ges kommer vi att fortsätta att träna det med Irma.

År 2007 blev hon "bästa flerfärgade field spaniel" på Rasspecialen för domare Pamela Rowlands, som själv instiftat priset då hon är rasens "grand old lady" – ett pris som vi glädjer oss mycket över! Pamela menade att Irma ser ut så som hennes egna tikar gjorde förr…  och att hon har ett mycket vackert huvud och uttryck. Irma har CK på utställning. Irma har ögon UA och höfter A. Hennes tre syskon har godkända höfter. Båda Irmas föräldrar har såklart godkända höfter.