SU(U)CH MAXFIELD FROSTY MORNING
 

2001-01-21 - 2016-06-17

Ett långt och skönt hundliv kom till sin ände... Frosty har fått somna in. Frosty blev drygt femton år gammal! Det är en mycket hög ålder på en field spaniel. Jag tog emot henne i mina händer när hon föddes och jag var med när hon tog sitt sista andetag... Känner ödmjukhet inför livets stora gåva... Hon har varit med oss i med- och motgång under så många år - en plats står tom! Tack Frosty för allt du gav oss!

Frosty var en lugn och behaglig field spanieldam som inte hetsade upp sig i onödan. Hon hade också det milda goa sättet som vi älskar så. Hon har visats framgångsrikt på utställning men eftersom hon växte upp mitt i den tid när vi själva hade småbarn så har hon inte tränats så mycket på andra saker. Hon var dock lydig och snäll ändå. Hennes passion var att vara med ute på hundpromenader i naturreservatet här på Rörö och då gärna att simma mycket och länge i havet! Då njöt hon i fulla drag!


Maxfield Frosty Morning blev BIR på SSRK Bohus april 2009, fotograf Cia Norberg

 


Frosty & Irma

En annan sak som var en passion var mat! Hmm… det skulle man kanske inte berätta om! ;-) men hon missade inte en chans att få något ätbart från barnens händer eller så... Därför var hon ibland lite rund om magen och jag pratade förmanande om att hon enbart skulle äta smalmat. Hon lyssnade dock inte på det örat...

Frosty var en självklar ledare i hundflocken när Molly gick bort och de unga hundarna hade lagom mycket respekt för henne. Frosty höll lite distans till dem och visade med sitt kroppsspråk att hon var lite förmer och inte så barnslig som dem. Frosty fick två valpkullar och var en mycket ömsint mor till sina små och lekte också försiktigt och gärna med dem alla.


Frosty & Flora

E: Winterbourne Indian Summer
U: SU(U)CH Ryefield Sabina 

Frosty har höfter A och ögon UA
Svensk utställningschampion och Avelsgrupp med Hp