SU(U)CH RYEFIELD SABINA
 

1996 - 2010
Molly – du fattas oss!!Det var en tung dag hos oss eftersom vår vackra, härliga gamla Molly har fått somna in. Hon blev 13 år och sju månader och det är ju en hög ålder. Sista veckan blev hon så mager och det var inte mycket med henne... Den dagen såg jag på henne att  - nu är det dags att fatta det svåra beslutet. Så många tårar...

Samtidigt minns vi henne som en härlig hund som ofta "morrpratade" och kunde "skratta"... Levde sitt liv med en förnöjsamt viftande svans. Älskade utställningsringen, älskade att simma i havet, älskade att jaga på sin tid och att hoppa över agilityhinder. Älskade att få sin frukost... älskade att bara vara med oss... Älskade sina småvalpar när hon hade dem... ville stjäla Frostys valpar när hon fick dem...  Ja hon lämnar ett mycket stor tomrum i våra hjärtan men också ett mycket vackert minne. En hund... ja... men inte vilken hund som helst! En fyrbent vän...

Molly lämnar ju också efter sig många barn och barnbarn och barnbarnsbarn som kommer att leva vidare med lite av henne inom sig. Det känns bra att tänka på... Molly är stamtik och grunden för kennel Maxfields field spaniels.


Molly 12 år 2008!

Molly är född 1996-07-30 och vår "stamtik" i kennel Maxfield, det var med henne det började.
Vi önskade oss en svart field spaniel och det året fanns det inte några svarta valpar att köpa i Sverige. Men väl i Finland! Sagt och gjort, vi tingade en svart valp hos kennel Ryefield i Finland och efter nästan fyra månaders väntan så kom hon äntligen till oss.

Dessa bilderna är från hennes 10-års dag 2006!

Molly var den allra ljuvligaste field man kan tänka sig. Med det milda goa och lugna sättet! Hon hittade aldrig på något bus (nästan..). ;-) Hennes egenhet var att hon kunde skratta! Hon drogr upp läpparna i ett leende, samtidigt viftade hon på svansen och morrpratade! Hon hade ibland mycket att "berätta" på det sättet! Vi tycker att det är mysigt!

Tidigare i livet var hon med husse på praktisk jakt. Främst som kortdrivare på rådjur, samt apporterat fågel. Vanligtvis skäller field spaniels ganska sällan men Molly var en field som drev med skall!! Liksom också hennes finska mor gjorde. Tränat viltspår. Tränat agility och lydnad samt framgångsrikt ställts ut på hundutställning. Hon älskade att visa upp sig i ringen! Då vajade svansen extra nöjt. På bilden visar Amelia upp henne i bästa tikklassen på Field träffen 2005. Det var ösregn... men jag tycker att bilden är fin.

Nellie sa: "Små barn och gamla hundar passar bra ihop". Hon verkligen älskade Molly och brukade krama henne så mjukt och försiktigt hon kunde och Molly var också väldigt förtjust i Nellie. Molly har haft två valpkullar med tillsammans fjorton valpar.

Molly har höfter UA och ögon UA
Svensk utställningschampion med flera BIR

E: NORDV-95 SV-97 SU(U)CH Pentwyn´s Franz Josef
U: FINUCH Iitu Marin Black Miz Milla
Uppfödare: Svante o Catarina Nylund, Eugmo, Finland