WINDMILL WHISPERS TWO WINSOMES
 

2016-11-18 - 2021-02-03

Vår vackra Zelda har lämnat oss... Hon bar många av mina drömmar i nutid och i en framtid för kenneln och rasen. Men inte alla sagor slutar lyckligt. Zelda var en vänlig själ, vacker och försynt - med ett behagligt sätt. Kanske med en gnutta mer energi än de fieldar vi tidigare haft. Hon blev mor till en kull på fem valpar 2019 som hon vårdade ömt. Utställd med gott resultat ett par gånger. Älskade mest av allt att springa fritt, att bada i havet samt att hämta bollar! Vi kommer att sakna dig fina Zelda, du som gärna ville sitta i knät men ofta sökte en egen lugn vrå - som att gå och lägga dig på övervåningen först av alla på kvällen. Nu står din plats tom och vi är så ledsna. Enda tröst är att du inte behöver lida. Zelda fick problem med att bajsa och man konstaterade att det var en tumör i slutet av tarmen. Det fanns ingen möjlighet att operera. Zelda blev bara drygt fyra år. Så tacksamma för de år hon gav oss!

Vi fick chansen att få överta tiken Zelda – som kommit tillbaka till uppfödare Nora Torkkeli när hon var drygt ett år gammal.
Jag hämtade henne i början av januari 2018. Vi är så tacksamma över denna glada och kloka fieldflicka som vi fick lära känna.
Hon blev mor till en kull på fem valpar O-kullen – som är vackra och trevliga precis som sin mor.   


hennes far Setti


hennes mamma Nuca

E: Mandolic Zetterberg
U: C.I.E. EE CH FI UCH LT&LV CH NO UCH SE U(U)CH Icemint Kultakomeetta

Zelda har A höfter och ögon UA
R-Cert och bästa tik-placering på utställning