HUNDARNA

Här presenterar vi våra hundar! Klicka på hundarnas namn  för att komma till deras egna sidor.  
Där finns mer bilder och info att läsa om dem.
 


NÄSSLA

NYX

NOGGER
     

IDA

JUNI

ZELDA
     

RITZA
 


MIKA

     
 

* HÄRLIGA HUNDAR *
  

I vår lilla kennel finns den ovanliga och eleganta rasen Field Spaniel. Det är förstås en härlig hundras som det är en glädje att leva livet tillsammans med! Det är en hund med lagom mycket fart och energi som passar den lite sportiga familjen. Familjen som kanske har intresse för jakt eller annan hundsport. Att söka är en specialitet som brukar falla fielden i smaken! :-)  De verkar vara skapta för just detta. Vi har använt våra fieldar i praktisk jakt, på viltspår, lydnad samt agility (hinder hoppning för hundar) och med bland annat dessa olika inriktningar passar bra för en field spaniel. Som jakthund är fielden lite långsammare vid jämförelse med en "jaktcocker" eller "jaktspringer" som har en mer intensiv stil när de arbetar. Men fielden arbetar metodiskt och söker noga igenom den mark som den ska söka av.

Field spaniel är i grund och botten en jakthund men det är inte något som man måste göra med sin hund för att den ska trivas. För fielden trivs med att vara en älskad familjemedlem som får följa med på familjens olika aktiviteter. Gärna ut i skog och mark. Att vara ensam mycket passar inte så bra för fieldar eftersom de är så "flock-kära".

Fielden är en spaniel som mognar sent och det innebär samtidigt att man har ganska god tid på sig att forma och träna sin hund till den kompis man vill ha den till. Bli inte förvånad om fielden mest dyrkar sin egen familj och de nära vännerna men är ganska så ointresserad av främlingar på två eller fyra ben! Field Spaniel är en lättfostrad och mjuk hund som fler borde få glädjen att lära känna.

Mera info om rasen finns att läsa på Field Spanielklubbens hemsida.

För att läsa våra hundars stamtavlor, höftleds- och ögonstatistik med mera gå in på: Rasdata Field spaniel Titta under "kennlar" och "Maxfield" så kommer alla hundar fram som vi fött upp.

Den första spanielras som vi lärde känna var welshen. En mycket trevlig ras som passar i många familjer. En glad och lättfostrad hund som älskar alla. Det är också en hund som trivs med att följa med på familjens alla aktiviteter och att jobba med något. Mer om welsh springer spaniel finns att läsa på WSSKs hemsida.